Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Sladké pečivo s ovocem, tvarohem, mákem nebo jinou náplní se často vyplatí upéct ve větším množství, než hned spotřebujeme. Přebytečné kousky co nejdříve po upečení zmrazíme. I cukroví se leckdy hodí takto jednoduše schovat na příště.
Mražení je snadné, buchty nebo koláče narovnáme opatrně do mikrotenových sáčků - dáme pozor, abychom pečivo zbytečně nepomačkali. Cukroví narovnáme do plastových krabiček - opatrně, abychom ho nepolámali. Vše pak využijeme při různých situacích, obvykle když pospícháme a potřebujeme mít připravené rychle něco dobrého.
- Ovocné koláče a různé buchty se nejlépe rozmrazují při pokojové teplotě.
- Pokud spěcháme a dáme je na chvílí do mikrovlnné trouby, nenecháváme je tam příliš dlouho, aby pečivo nevyschlo a neztvrdlo. Rychle by pak okoralo.
- Rychlým způsobem (v mikrovlnné troubě) rozhodně nikdy nerozmrazujeme drobné cukroví a zvlášť ne takové, na které byly použity různé krémy a polevy. Při pokojové teplotě cukroví rozmrzne velmi rychle a bude skvěle chutnat.
- Z mrazničky vytahujeme zásadně pouze množství, které brzy spotřebujeme.
O tom, jak připravit nejlepší bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Jak rozpůlit mandle? Občas je potřebujeme ke zdobení moučníků. Známe vychytávku
Komentáře