Plody muchovníku vzhledem i chutí připomínají borůvky. Podobné je i využití, plody se hodí do moučníků a ke konzervaci
Plody muchovníku sklízíme v první polovině léta. Chutí a vzhledem připomínají borůvky nebo černý rybíz, zřejmě i díky tomu si získaly popularitu. Muchovník se na zahradách velmi snadno pěstuje a je úrodný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sklízet plody muchovníku
Plody sklízíme trháním (např. do menšího kyblíku), které je sice pracnější, ale na rozdíl od lesních borůvek u muchovníku můžeme alespoň pohodlně stát. Někdy se může hodit i žebřík, abychom dlouhé větve, které rostou vysoko vzhůru, nemuseli zbytečně ohýbat.
Jak zpracovat plody muchovníku
Muchovník patří mezi méně známé druhy drobného ovoce, které se snadno pěstují a na zahradě se vyplatí. Keře nejsou příliš náročné na prostor a působí dekorativně - ať už v době květu brzy na jaře, později při sklizni, i na podzim, když se barví listí.
O tom, jak připravit oblíbené koláče a bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 nejlepších třešňových koláčů a bublanin. Osvědčené recepty, podle kterých je snadno upečeme
Komentáře