Jaké je tajemství plněných kokosek? Podle našeho videa toto na pohled složité cukroví zvládne každý
Máte rádi linecké? A oblíbili jste si kokosky? V tomto cukroví se spojují obě varianty cukroví, a aby toho nebylo málo, představte si k tomu ještě čokoládový krém a pikantní marmeládu. Ve výsledku prostě dokonalá harmonie chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na plněné kokosky
- Na linecké těsto 150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučka a 2 žloutky,
- na kokosové těsto 4 bílky, 200 g cukru krupice, 200 g kokosu,
- dále na čokoládový krém 100 g másla a 50 g čokolády na vaření,
- pikantní marmeládu - mírně kyselá chuť se do sladkého cukroví velmi dobře hodí,
- čokoládovou polevu.
Jak vytvořit plněné kokosky
Nejprve upečeme jednotlivé části a připravíme si krém. Pak se již pustíme do spojování cukroví.
- Suroviny na linecké těsto dobře a rychle vypracujeme, poté těsto necháme vychladit. Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, která musí velikostí odpovídat kokoskám, abychom je mohli dobře spojovat. Upečeme.
- Na kokosky vyšleháme hustý sníh z bílků a cukru, do kterého vmícháme kokos. Tvoříme hromádky na plech vyložený pečicím papírem. Kokosky spíše než pečeme, tak sušíme, při velmi mírné teplotě.
- Čokoládový krém: Do našlehaného másla zašleháme rozehřátou čokoládu na vaření.
- Na linecké kolečko vytvoříme kroužek z čokoládového krému, pomůže cukrářský sáček. Do kroužku vložíme lžičkou trochu marmelády, přiklopíme kokoskou.
- Na závěr spodek kousku namočíme do rozehřáté čokolády.
S přípravou kokosek nám pomůže následující video. Hotové plněné kokosky necháme ztuhnout v chladu. A není pochyb, že pak budou chutnou a lákavou ozdobou naší sváteční tabule.
Další varianty kokosek
Kokosky nemusíme samozřejmě složitě plnit, můžeme je pouze jednoduše upéct a případně pouze dozdobit čokoládou. Inspiraci, jak upéct kokosky, nabízí náš bohatý receptář. U každého receptu si můžeme přečíst diskuze, které pomohou i nám - vyvarujeme se zbytečných chyb a cukroví se podaří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Jak správně připravit linecké těsto a co do něho patří? Oblíbené pečivo zdobíme po upečení rozmanitými způsoby
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Komentáře