Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Všichni asi znáte bezový či pampeliškový sirup, ale víte, že obdobným způsobem si můžete připravit méně známý sirup (med) i ze sedmikrásek? Tato drobná květinka roste v hojných počtech na zahradách i loukách. Stačí se vyzbrojit trpělivostí a vydat se na její sběr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava sedmikráskového sirupu či medu
- Očištěné a jemně propláchnuté květy sedmikrásek vložíme do hrnce a přelijeme odpovídajícím množstvím vařící vody.
- Přidáme nakrájené citróny.
- Necháme 24 hodin louhovat.
- Přecedíme a do tekutiny vmícháme cukr.
- Následně pozvolna vaříme tak dlouho, až docílíme požadované hustoty. Záleží na nás, jestli uvaříme hustší med nebo řidší sirup.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Komentáře