Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Recepty na svatomartinské rohlíčky patří k našim rodinným pokladům. Podle vybraných receptů můžete vyzkoušet ty nejžádanější z nekynutého těsta. Na pohled vypadají honosně, ale postup překvapí svou jednoduchostí.
Chuť těchto rohlíčků je neodolatelná, určitě s nimi potěšíme rodinu i návštěvu. A nejspíš je brzy upečeme znovu - recepty ze šlehačkového těsta jsou totiž rychlé a snadné na přípravu. K jejich plnění použijeme libovolnou náplň.
Mohlo by vás zajímat
Svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta
S pečením si snadno poradí i začátečníci.
- Na těsto potřebujeme 540 g polohrubé mouky, 360 g Hery, 1 kelímek smetany ke šlehání a špetku soli.
- Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl.
- Ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto.
- V mikrotenovém sáčku ho uložíme do lednice, mezitím si připravíme náplň.
- Těsto rozdělíme na šest dílů, každý díl rozválíme do kruhu, výška těsta bude asi 4 mm.
- Rádýlkem vykrojíme z každého kruhu 8 výsečí a na jejich širší stranu dáme lžičkou náplň.
- Každou výseč smotáme do tvaru rohlíčku a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch rohlíčků potřeme žloutkem.
- Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut.
- Rohlíčky hned po upečení (ještě horké) pocukrujeme.
S přípravou nekynutých svatomartinských rohlíčků nám pomůže názorné video. A příště je pro změnu můžeme upéct z kynutého těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře