Jak udělat tvarohové lívance. Lahodný moučník nakypříme sněhem z bílků
Lívance jsou oblíbené skoro jako palačinky. Suroviny na jejich přípravu jsou vlastně stejné, ale rozdíl je v tom, že do těsta na lívance přidáváme kypřicí prostředek, aby těsto bylo vzdušné a kypré. Poradíme, jak připravit výborné tvarohové lívance, příjemně vláčné a nadýchané přesně akorát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové lívance
Tato skvělá pochoutka určitě nadchne děti, ale i dospělé. Potřebujeme jen několik surovin na těsto:
- Připravíme si 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 200 ml mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku vanilkového cukru, trošku soli. Na smažení potřebujeme tuk, na zdobení marmeládu a cokoliv dalšího podle vlastní chuti.
- V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem.
- Vmícháme tvaroh, mléko, mouku a sůl.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do těsta.
- Lívance osmažíme z obou stran pěkně dozlatova.
- Při podávání je zdobíme marmeládou a ovocem. Můžeme přidat kopeček šlehačky nebo zakysané smetany či bílého jogurtu.
Podle následujícího videa lívance snadno připravíme:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře