Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Kvašené okurky jsou skvělou letní lahůdkou a pokud si je zamilujeme, budeme je chtít každý rok znovu. Některé jsou určené k rychlé spotřebě, jiné vydrží řadu měsíců. Nesmí v nich chybět kopr a přidat můžeme voňavé listy višní, třešní, černého rybízu, vinné révy i křenu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co si připravit na kvašení
Kvašáky mají výbornou chuť díky vhodně zvolené kombinaci aromatických listů, koření a dalších druhů zeleniny. Čím vším můžeme proložit okurky v kvasných nádobách? Mezi nejoblíbenější přísady patří:
- Kopr - opláchnutý a okapaný. Zvlášť oblíbené jsou kvetoucí vrcholky rostlin, ale dá se použít i kytička mladého kopru.
- Cibule - oloupaná a nakrájená na silnější plátky nebo jen rozkrojená na čtvrtiny
- Křen - očištěný a nakrájený na tenké plátky, má konzervační účinky
- Mrkev - očištěná a nakrájená na plátky
- Listy maliníku, višní, vinné révy, křenu nebo černého rybízu - jsou bohaté na bakterie mléčného kvašení
- Semena hořčice, případně koriandru
- Bobkový list, estragon
- Kdo má rád pikantní chuť, připraví si chilli papričky, několik stroužků česneku, nebo třeba kuličky pepře. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
Jak postupovat při nakládání okurek
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře