Jak jednoduše uvařit cizrnu? Máme pro vás tři tipy, jak ušetřit čas i práci při vaření oblíbené luštěniny
Cizrna je skvělá luštěnina, která je úžasným zdrojem rostlinných bílkovin. Připravit z ní můžeme polévku, pomazánku i hlavní jídlo. Jak ji uvařit tak, abychom s ní neměli mnoho práce?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vaření cizrny v obyčejném hrnci
Předem namočenou cizrnu zalijeme v hrnci čerstvou vodou a přivedeme k varu. Poté ji pozvolna vaříme přibližně hodinu až do změknutí. Pokud bychom cizrnu předem nenamáčeli, prodlouží se doba jejího vaření. Cizrnu solíme až těsně před dovařením, nebo ji dosolíme až v jídle, do kterého ji přidáváme.
Vaření cizrny v pomalém hrnci
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vaření cizrny v tlakovém hrnci
Dalším pomocníkem při vaření cizrny je tlakový hrnec. V tlakovém hrnci se naopak doba vaření zkracuje. Cizrnu budeme mít uvařenou přibližně za půl hodiny, ale opět záleží na době namočení. Proto ji po půl hodině zkontrolujeme a případně dovaříme.
Co připravit z cizrny?
Z cizrny se připravuje např. tradiční pomazánka hummus, výborná je také cizrna na paprice, cizrnový salát, nebo z ní připravíme chutné karbanátky, jak je vidět na následujícím videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 18 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit hummus, falafel a další oblíbená jídla z cizrny. Tohle jsou nejžádanější speciality
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Luštěniny obsahují cenné živiny, včetně pořádné dávky bílkovin. A když nás nadýmají? Snadno tomu předejdeme
Komentáře