Vytvořte ovocný kaviár podle videonávodu. Je to snadné a velmi efektní
Polovinou úspěchu každého jedlého výtvoru je jeho vzhled. Krásně naservírované jídlo nebo zajímavě nazdobený zákusek jako kdyby hned lépe klouzaly do břicha. Ovocný ozdobný kaviár vám pomůže – nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Příprava většiny dezertů, zákusků a dortů vyžaduje zručnost a smysl pro detail. Aby byl výsledný produkt krásný, dají se využít všemožné způsoby zdobení. Zajímavou vychytávkou je potom ovocný kaviár, který připravíte z mraženého ovoce.
Jak na výrobu ovocného kaviáru
Kromě jedlého oleje, moučkového cukru, zmraženého ovoce a také známé želatiny nic dalšího nepotřebujete.
- Láhev oleje vložte do mrazničky na nejméně 12 hodin.
- Do hrnce dejte 200 g zmraženého ovoce, přisypte 40 g moučkového cukru a vlijte 50 g vody.
- Ze směsi uvařte pyré, rozmixujte ho a přeceďte.
- Přidejte 4 lžičky želatiny a chvíli povařte, dokud se želatina nerozpustí, a nechte trochu vychladnout.
- Vychlazený olej nalijte do misky a kapejte do něj pomocí stříkačky vychladlé ovocné pyré.
- Vzniklý ovocný kaviár sceďte (olej můžete dál používat) a kuličky propláchněte vodou.
Schválně, kolik lidí váš ovocný kaviár ocení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře