Jak vytvořit mramorový korpus na dort? Jednoduchý videonávod vám s tím poradí
Chystáte se upéct dort, ale toužíte po něčem extra, co všem vyrazí po rozříznutí dech? Pak rozhodně musíte vyzkoušet mramorový korpus, který přesně tyto požadavky spojuje. Nemusíte se bát, že by to bylo jakkoliv složité, stačí jen vědět, jak na to.
Chcete svým blízkým upéct dort, ale rádi byste ho něčím ozvláštnili? Pak vyzkoušejte mramorový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný. Po rozkrojení vypadá opravdu velmi efektně, a to ať už se rozhodnete k promazání jakýmkoliv krémem, který máte rádi. A ač se to nezdá, příprava není vůbec složitá.
Dorty
V dnešní době je určitě nejjednodušší zajít do obchodu a koupit dort hotový. Ale nikdy neudělá takovou radost jako vlastnoručně vyrobený s láskou. Ať už slavíte narozeniny, zasnoubení, svatbu či… Podívejte se na všechny dorty.
Jak vytvořit mramorový korpus?
Mramorový korpus vytvoříte velmi snadno, stačí vědět, jak na to.
- Připravte si 250 g hladké mouky a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva.
- Dále ušlehejte 4 bílky se 120 g cukru do tuhé hmoty.
- Zbylé 4 žloutky ušlehejte rovněž se 120 g cukru a vanilkovým cukrem.
- Přidejte 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody a připravenou mouku.
- Do směsi vmíchejte sníh z bílků a do třetiny směsi přidejte 2 lžíce kakaa.
- Do formy na pečicí papír navrstvěte 1 lžíci tmavého a 2 lžíce světlého těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém můžete použít jakýkoliv
Na mramorový korpus můžete navrstvit jakýkoliv váš oblíbený krém. Máte rádi klasický máslový, svěží smetanový s mascarpone nebo lehký tvarohový?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře