Nakrouhané a prosolené zelí necháváme odležet. Někdy pustí příliš šťávy, kterou můžeme dále využít při vaření
Kvašené zelí je velkou pochoutkou, kterou si můžeme připravit i v domácích podmínkách. Zelí nejprve musíme nakrouhat a posolené nechat odpočinout. Při pěchování do sklenic nebo jiných vhodných nádob nám často zůstane trochu zelové šťávy.
Bylo by škoda ji vylít, protože se dá ještě dobře využít. Můžeme si připravit např. zelové "kostky" které přidáváme do polévek - buď ke konci vaření, nebo až na talíři při podávání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zelové kostky
Cenná tekutina, která je plná vitamínů, takto nepřijde nazmar. Postup je velmi snadný:
- Do kostkovače na led nalijeme zbytek zelové vody a necháme zmrazit.
- Po zmražení kostky vyklepeme a uložíme do mikrotenových sáčků. Budou se hodit např. do koprové polévky.
- Zelovou šťávu můžeme zmrazit i ve větších dávkách např. v kelímkách od jogurtu. V tom případě ji přidáváme během vaření zeleninových polévek.
- Stejným způsobem můžeme postupovat i při využití zbylé šťávy z domácího kvašeného zelí (už hotového). Šťávu pak přidáváme do jídel, kterým prospěje okyselení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Nakrouhané a prosolené zelí necháváme odležet. Někdy pustí příliš šťávy, kterou můžeme dále využít při vaření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Komentáře