Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Některé omáčky a výpeky je vhodné zjemnit studeným máslem. Dostanou pak teprve tu správnou chuť, jemnost a konzistenci.
Studené máslo rozmíchané v horkém výpeku nebo omáčce tento výpek mírně zahustí a zjemní. Vznikne hladká emulze. Tomuto procesu se říká legírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup na zjemnění máslem
Zvládne to každý, nic složitého to není:
- Omáčku nebo výpek odstavíme ze zdroje tepla.
- Plátek másla nakrájíme na kostičky.
- Vešleháme je do omáčky, případně omáčku dochutíme.
- Omáčku už nezahříváme, tuk by se oddělil a to nepotřebujeme.
- Hned servírujeme.
Náš článek popisuje další možnosti zahuštění omáček:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Legírovanou omáčku podáváme nejčastěji ke steakům a jiným minutkovým masům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Komentáře