Jakou mouku použít na piškot? Nejlepší je polohrubá, ale jinými také nic nezkazíme
Piškotové těsto upečeme rychle jen z několika ingrediencí - jednou z nich je mouka, bez níž by nebylo možné piškot připravit. Pokud není v receptu uvedeno, jaký druh mouky použít, zvolíme zlatou střední cestu.
Piškotové těsto se připravuje z ušlehané žloutkové pěny s cukrem, sněhu z bílků a mouky. Otázkou je, jaká mouka je do piškotu nejlepší? Jednotlivé recepty se od sebe liší právě jejím druhem. Poradíme vám tu nejlepší možnost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít do piškotu
Máme na výběr z hladké, hrubé a polohrubé mouky:
- Hladká mouka vytvoří sametově hladkou strukturu - pokud jí však přidáme hodně, bude těsto tuhé.
- Polohrubá mouka se používá nejčastěji - když nevíme, jakou mouku použít, sáhneme po polohrubé.
- Hrubá mouka zajistí těstu nadýchanost, ale piškot je vzdušný a lehčí krémy se do něj rychle vsáknou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Některé druhy mouky jsou většinou hladké - například mouka bezlepková, jiné polohrubé - jako mouka ovesná nebo hrubé mouky celozrnné. I z nich však připravíme nadýchaný korpus na vynikající dort.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 10 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 10 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kulajda podle babičky Pepy Nemravy: Voní houbami a máslem a díky vývaru má fantastickou chuť
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Co jedli vojáci v Normandii? Konzervy i nápoje v prášku nebo čokoládové tyčinky s povlakem proti jedovatým plynům
Komentáře