Kdy je velikonoční beránek správně propečený? Stačí jej otestovat špejlí
Beránek je jeden z hlavních symbolů Velikonoc. Obvykle se peče na velikonoční neděli a v mnoha domácnostech nemůže chybět na svátečním stole. Beránka můžeme různě dozdobit sněhem a čokoládou, nebo jen pocukrovat.
Velikonočního beránka pečeme z třeného, šlehačkového, piškotového nebo tvarohového těsta. Velmi často jej zdobíme sněhem, který vytvoří typické beraní kudrlinky, místo očí vkládáme rozinky či hřebíček a kolem krku vážeme červenou mašličku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat propečeného beránka?
Jakmile máme beránka uloženého v troubě, kde se tiše peče, je třeba dodržet stanovenou teplotu pro pečení podle daného receptu. Stejně tak bychom měli dodržet přibližnou dobu pečení, která se pohybuje většinou kolem jedné hodiny. Správně propečeného beránka můžeme poznat jednoduše těmito způsoby:
- Vezmeme si dřevěnou špejli, kterou zapíchneme do nejvyššího místa beránka. Pokud se nám na špejli nelepí žádné těsto, beránek je propečený.
- Upečený beránek na povrchu zezlátne a začne se oddělovat po stranách od vymazané formy.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 6 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 receptů na velikonočního beránka: Všechny jsou skvělé, vybrali jsme ty nejoblíbenější
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Komentáře