Na co se používá libeček. Co jím můžeme ochutit a ke kterým jídlům se nejvíce hodí. Oblíbené recepty na využití libečku
Libeček, vytrvalá rostlina s výraznou příjemnou vůní, se pěstuje na mnoha zahradách. Patří mezi nejoblíbenější zahradní byliny, které se používají k dochucování pokrmů. Náš článek poradí, na co se libeček nejvíce hodí a jaké jsou oblíbené recepty na jeho využití.
Libeček - univerzální koření
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky a bramboráčky
Úplně nejlepší je čerstvý libeček. Dobře chutná v kombinaci s česnekem. Čerstvě natrhaný libeček nakrájíme a přidáváme do různých pomazánek, třeba do tvarohové, sýrové a vajíčkové. Výborně chutná na chlebu, bílém pečivu a v bramborových plackách - stačí přisypat libeček do bramborákového těsta.
Jak ochutit masové pokrmy libečkem
Libeček zvýrazňuje chuť masových pokrmů. Zvlášť ho oceníme při vaření chalupářských jídel - stačí pro něj zajít do zahrádky a koření je hned po ruce. Podle našich receptů se hodí k pečenému kuřeti a dalším masům. Je vhodný do různých těstíček k obalování (před smažením) i do slaných náplní a nádivek. Pokud nám jeho výrazná chuť vyhovuje, určitě libečkem nemusíme šetřit.
Libeček jako koření
Když libeček vyroste brzy na jaře do značné velikosti, často uvažujeme, jak ho zakonzervovat k pozdějšímu využití. Nejjednodušší je mražení, ale oblíbené je i libečkové pesto - inspiraci na jeho zpracování pro pozdější využití jsme připravili do dalšího článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat libeček a připravit libečkové pesto. Oblíbená jídla, která dochutíme libečkem - polévky a bramborové či masové pokrmy
Domácí vegeta - zeleninová směs na dochucování pokrmů
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře