Jak naložit červenou řepu: Jednoduchý postup
Kořenová zelenina je typická pro období podzimu. Sklízí se mrkev, petržel, cibule, ale také červená řepa. Na tu bychom neměli zapomínat, protože je tělu velmi přínosná. Zkuste si ji letos zavařit v nálevu, který je ovoněný několika druhy koření. Překvapí vás svou výraznou chutí a vy řepu můžete po celou zimu využít jako doplněk k pečenému masu či zapečeným těstovinám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si připravit voňavou červenou řepu do skleniček
- Suroviny na nálev svaříme v hrnci. Nálev necháme přikrytý i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
- Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
- Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky). Poté narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme a sterilujeme cca 20 minut na teplotu 80 °C.
Jaké recepty z červené řepy nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte do komentáře pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Jak připravit fenykl? Hlízy jsou chutné do salátů i tepelně upravených jídel
9 nejčastějších chyb při zavařování: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla vniveč
Komentáře