Ovocné pyré je třešnička na dortu, i když není z třešní. Videonávod ukáže postup
Krásný celek obvykle vytvářejí jednotlivé detaily. Takovým detailem, který dovede k dokonalosti dezert nebo dort, je ovocný přeliv. Výroba pyré, přelivu nebo také ovocné omáčky není složitá a trvá jen několik málo minut.
Na výrobu ovocného pyré je potřeba čerstvé sezónní nebo zmražené ovoce, může být domácí i tropické. Důležité je, aby chuťově ladilo k dezertu, který hodláte hotovým pyré polít. Např. ke sladšímu cheesecaku se hodí kyselý přeliv.
Jak na přípravu malinového pyré
Postačí vám jen dvě suroviny, a to zvolené ovoce (v našem případě jsou to maliny, ale může být i jiné nebo více druhů dohromady) a cukr.
- Mražené maliny nasypeme na pánev a přisypeme k nim cukr dle chuti. Pokud připravujete pyré z čerstvého ovoce, přilejte trochu vody.
- Vaříme, dokud směs nezíská konzistenci sirupu.
- Směs přelijeme do sítka a scedíme. Hotový sirup by neměl obsahovat zrníčka ani větší kousky dužniny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 7 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cizokrajné ovoce v kuchyni: Je lahodné a v dezertech zcela úchvatné
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře