Jablkové donuty z listového těsta: Připravte si jednoduchou dobrotu podle videa
Sladké donuty, neboli koblihy s dírou uprostřed, mají svou bohatou historii. V dnešní době je známe plněné různými náplněmi, polité barevnou polevou a zdobené různými posypkami. Podávají se jako sladká svačinka. My pro vás máme zdravější variantu, šťavnaté jablkové donuty, pečené v troubě.
Přemýšleli jste někdy o tom, jak vlastně vznikl typický americký donut? Původně to byla kobliha plněná marmeládou nebo krémem. Pro lepší přípravu a propečení se do koblihy vytvořil malý otvor a donut byl na světě. Donuty jsou velmi oblíbenou pochoutkou, i přes svoji vysokou kalorickou hodnotu. Máme pro vás jednoduchý návod, jak připravit jeho zdravější verzi.
Mohlo by vás zajímat
Příprava jablkového donutu
Postup je snadný:
- Jablka nakrájejte na silnější kolečka, kulatým vykrajovátkem vykrojte jadřinec.
- Připravené plátky jablek obalte ve skořici a cukru.
- Listové těsto nakrájejte na úzké proužky.
- Plátky těsta obmotejte kolem celého plátku jablka.
- Takto připravené donuty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicovým cukrem a dejte upéct.
- Hotové donuty můžete na závěr posypat moučkovým cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště
Komentáře