Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné bochánky z kynutého těsta, které nepečeme, ale smažíme - přesně to jsou nejen Čechy milované koblihy. A ty domácí jsou jednoznačně nejlepší. Sami si totiž určíme nejen jejich velikost, druh a množství náplně, ale i míru osmažení.

Úspěšně zvládnete celou přípravu koblih, ale nakonec vaši snahu zničí jejich přenesení do rozpáleného oleje? Máme pro vás vychytávku, díky které se tohle už nikdy nestane a vy budete servírovat lahodné koblihy dokonalého tvaru.

Smažení koblih za pomoci pečicího papíru

Vytvarované bochánky pokládejte na pečicí papír. Ten můžete předem nastříhat na čtverečky, ale také ho lze stříhat až s nakynutými koblihami. I s pečicím papírem pak přenášejte koblihy do rozpáleného oleje. Díky minimální manipulaci těsto neslehne ani se nezdeformuje, ale zůstane nadýchané a v dokonalém tvaru.

Pečicí papír se po pár vteřinách smažení koblih uvolní, pak ho jednoduše vyndejte a koblihy dosmažte. Vyzkoušejte tuto vychytávku na jednoduchých koblihách:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více