7 vydatných polévek: Zahřejí i zasytí v pošmourných a chladných dnech
Po návratu domů rádi sáhneme po horkém talíři vydatné polévky, která nás brzy rozehřeje a příjemně zasytí. Pro inspiraci vám nabízíme výběr sedmi oblíbených receptů na přesně takové polévky, které vás rozhodně nenechají chladné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Vydatná vločková polévka s česnekem
- Gulášová polévka z mletého masa
- Klasický ruský boršč
- Fazolová polévka rychlá
- Bramboračka
- Jihočeská kulajda
- Drožďové knedlíčky
1. místo
Pestře barevná zeleninová polévka zahuštěná ovesnými vločkami láká vůní česneku a zelených natí. Použít do ni můžeme různou kořenovou zeleninu, hrášek i brambory. Její příprava je naprosto jednoduchá, a tak si na ní budete brzy pochutnávat.
2. místo
Další sytou polévkou je tradiční gulášová s mletým masem. Uvítají ji zejména muži. K polévce podle tohoto receptu se rádi budete vracet. A pokud jí připravíte více, vůbec to nevadí, protože po rozležení chutná ještě lépe.
3. místo
Podle podrobného receptu zvládnete výborný boršč, i kdybyste ho vařili poprvé. Tato hustá polévka ze zelí, červené řepy a hovězího masa se na talíři už jen dochutí zakysanou smetanou, koprem a petrželkou, a hned se může podávat.
4. místo
Použití luštěnin do polévky zajistí její sytost. Ať už uvaříme fazolovou, čočkovou či cizrnovou polévku, těšíme se na vydatné, zdravé a chutné jídlo, které spolu s krajícem chleba lehce zastoupí hlavní chod.
5. místo
Mezi vydatnými polévkami najdeme řadu tradičních a oblíbených receptů - mezi ně patří i recept na česnekem a houbami vonící bramboračku. Zelenina, brambory a houby se postarají o výbornou chuť i příjemně plný žaludek.
6. místo
Další tradiční polévkou, která zasytí i zahřeje, je kulajda. I když se často najde řada odlišností v jednotlivých receptech, přesto by měla vždy být plná brambor, hub a voňavého kopru, k tomu ji výborně doplní ještě vajíčko.
7. místo
Mezi syté polévky patří také ty, ve kterých najdeme knedlíčky. Ať už se jedná o drožďové, játrové či vajíčkové, přispívají k vydatnosti polévky. Pokud v ní je také dostatek zeleniny a navíc třeba těstoviny, čeká nás příjemný chuťový zážitek.
Ještě jste si nevybrali? A co třeba další z oblíbených luštěninových polévek - vyzkoušejte výtečnou čočkovou polévku. S jejím postupem vám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 5 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jak tvarovat knedlíčky do polévky? Poradíme jednoduchý postup, aby vaše knedlíčky byly dokonalé
Jak uvařit nejlepší bramboračku? Výtečnou polévku pro zimní chladné dny připravíme levně a snadno
Časté chyby při vaření kulajdy: Za problémy mohou tvrdé houby, sražená smetana nebo příliš octa
Komentáře
10. 11. 2023 13:32