Dozrávající šípky se dají zužitkovat různými způsoby. Vyzkoušejte nejoblíbenější z nich
Podzim nám nabízí své bohatství, které můžeme zužitkovat v naší kuchyni. Jedním z pokladů, které se nám v přírodě naskýtají, jsou dozrávající šípky. Snadno se suší a dají se použít na přípravu čaje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchá vitamínová konzerva
Část nasbíraných šípků využijeme na jednoduchou vitamínovou "konzervičku". Misku šípků očistíme od stopeček a zaschlých kalichů. Potom je dobře omyjeme na cedníku. Následuje nejpracnější část přípravy - plody rozpůlíme a vydlabeme z nich droboučké pecičky. Dá to více práce, takže si k tomu můžeme pustit třeba pěkný film.
Jak vitamínovou konzervu vyrobit
Vydlabané půlky šípků posypeme krystalovým cukrem - na plný talíř šípků přibližně 10 lžic cukru. Směs přikryjeme miskou a necháme v chladu čtyři nebo pět dnů. Během té doby šípky mírně změknou a půjdou dobře rozmixovat. Poté je uložíme do malých skleniček (od dětské výživy). Vršek posypeme troškou cukru a skleničky uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře