To nejlepší z mexické kuchyně – pikantní recepty
Lokální suroviny, pálivé koření a barevnost – tak by se několika slovy dala snadno popsat mexická kuchyně. Tradiční gastronomie této země byla dokonce v roce 2016 zařazena na seznam UNESCO. Typickými surovinami pro Mexiko jsou fazole, chilli a především kukuřice. Ta tu byla domestikována již před 10 tisíci lety. Od té doby je pro Mexičany tím, čím je pro nás pšenice. Z kukuřičné mouky se připravují různé placky, do kterých se pak balí kořeněné směsi vařených fazolí a masa, nejčastěji vepřového, s rýží a dalšími přísadami. Tak vzniká například burrito, ale podobnou náplň najdete i v menších tacos. Ta se zároveň nerolují do uzavřených válečků, ale jen se překládají napůl a konzumují se otevřená.
Něco trochu jiného je pak quesadilla, kdy se mezi dvě pšeničné placky zvané tortilly dá maso, sýr a další suroviny a celé se to nechá zapéct. Výsledek je naprosto dokonalý! Jednou z celosvětově nejrozšířenějších mexických dobrot je guacamole, což je dip (nebo chcete-li pomazánka) vyrobený z čerstvého avokáda, koriandru, chilli, cibule a česneku. Chcete si ho připravit? Stačí uvedené suroviny společně rozmixovat na hrubou kaši a tu dochutit solí, pepřem a trochou limetové šťávy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 32 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte
Představujeme přehlednější, krásnější a lepší web. Zjistěte, co je nového a na co se ještě můžete těšit!
Libanonský salát fattoush: Lehký salát s vůní exotiky a bylinek je ideální lehkou letní večeří