Petra z MasterChefa: Povelikonoční salát ze zbytků je skvělou zásobárnou vitaminů a hodí vás do pohody
11. 4. 2023 Vaření
Velikonoce jsou vámi a spousta nespotřebovaných zbytků, především vajíček, před vámi? Netrapte se! Finalistka MasterChef Česko 2022, Petra Krajčinovič má skvělé řešení! Z vajíček si můžete udělat mimořádně dobrý a taky mimořádně zdravý salát.
Hubnutí bez blbnutí
Kdo z vás si mě pamatuje z poslední série kulinářské show MasterChef Česko 2022, ten možná ví, že nejen, že ráda vařím, ale taky se specializuji na zdravé stravování a zdravé shazování kil. No a přesně o tomhle je tento recept.
Salát ze zbylých povelikonočních ingrediencí je neskutečně šťavnatý a plný chuti a kdo z vás potřebuje pár kilo do léta shodit, ani při konzumaci tohoto jídla nepozná, že hubne! A o to přece jde: netrápit se hlady, užívat si dobré jídlo, a přesto si udržet také fit postavu.
Salát má ještě tu výhodu, že do něj využijete špenát, pokud vám nějaký zbyl při přípravě nádivky, a vajíčka, která jste připravili pro koledníky nebo si je sami vykoledovali. Zkrátka, značka ideál!
A kdo z vás hubnout nepotřebuje, ten si možná rád zavzpomíná na moje bramboráčky:
Mohlo by vás zajímat
Povelikonoční salát ze zbytků
Potřebujete: 6 vajec vařených natvrdo (měla jsem záměrně na hniličko, níže se dozvíte proč), 8 ředkviček, 2 malé balíčky zeleného chřestu (cca 200 g), baby špenát (50 g), 1 lžíci hrubozrnné hořčice, majonézu (nemusí být), hrst ředkvičkových výhonků, 1 lžičku černuchy, 1 lžíci jablečného octa, olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup: Vejce oloupejte a natrhejte na kousky (vejce na hniličko opatrně, měly by mít řidší bílek a ten potřebujeme) a pošlete je do mísy. Ředkvičky omyjte, osušte, nakrájejte na čtvrtky a přidejte k vejcím. Z chřestu olámejte dřevnaté konce, zbylé výhonky překrájejte na 3 cm dlouhé kousky a blanšírujte maximálně 2 minuty v osolené vroucí se lžící jablečného octa.
Přeceďte a prudce schlaďte ledovou vodou, osušte a přidejte do mísy. Přihoďte baby špenát, ředkvičkové výhonky, lžíci hořčice, černuchu a dolaďte olivovým olejem, solí a pepřem. Pokud chcete FIT a FRESH verzi salátu, vynechte majonézu a salát promíchejte. Pokud si rádi pochutnáte, přidejte majonézu a ihned podávejte.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 29 minutami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 17 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 21 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat kořenovou petržel? Má chutné listy a nároky podobné jako mrkev
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Jak připravit petrželové pesto. Skvěle se hodí k dochucení těstovin, masa či grilovaných pochoutek