1 + 1 zdarma je laciný trik obchodníků. Jak správně nakupovat, abyste nemuseli vyhazovat jídlo?
26. 9. 2020 Tipy a triky
Stojíte v supermarketu a marně vzpomínáte, co všechno máte načaté v lednici? Necháváte se strhnout lákavou nabídkou 1+1 zdarma, aniž byste věděli, co s tím jedním kusem zdarma skutečně provedete?
Stojíte v supermarketu a marně vzpomínáte, co všechno máte načaté v lednici? Necháváte se strhnout lákavou nabídkou 1+1 zdarma, aniž byste věděli, co s tím jedním kusem zdarma skutečně provedete? Pak se vám možná stává, že spoustu jídla vyhodíte a přijdete tím i o peníze. Přinášíme vám několik tipů, co dělat, abyste nakupovali šetrně.
1. Doma zkontrolujte zásoby
Váš nákup začíná, ještě když jste doma a chystáte se vypravit do obchodu. Podívejte se, co vám v chladničce a spíži přebývá, abyste zbytečně nenakupovali stejné suroviny. Nakupujte s vědomím, co z přinesených potravin vyrobíte.
2. Napište si seznam
Tak, jako to dělávala vaše babička. Když budete mít dopředu rozmyšlené, co s jídlem provedete, je větší šance, že ho nezapomenete zužitkovat.
Mohlo by vás zajímat
3. Anebo si vyfoťte ledničku
Pokud nemáte čas psát si seznamy, vyfoťte si obsah ledničky na mobil a v krámu si ho prohlédněte.
4. Nesedejte na lep reklamním trikům
V supermarketu se snažte odolat slevovým akcím (kupujte jen to, co skutečně sníte). Cenově výhodné nabídky nemusí být výhodné, pokud se vám jídlo zkazí v lednici, nebo se do něj pustí moli.
Mohlo by vás zajímat
5. Méně je více
Lepší je nakupovat menší množství jídla vícekrát za týden, než udělat jeden velký nákup na čtrnáct dní dopředu. V takových případech se velké množství potravin jednoduše nepodaří zkonzumovat včas.
6. Podporujte lokální dodavatele
Snažte se kupovat sezónní produkty na trhu nebo od místních zemědělců, které nemusely na váš stůl cestovat přes půlku světa. Potraviny vyprodukované v Čechách jsou pro váš organismus navíc přirozenější a mívají lepší chuť, tudíž je rychle zkonzumujete.
Mohlo by vás zajímat
Problematice plýtvání jídlem se věnuje iniciativa Zachraň jídlo, která má na svých stránkách mnoho zajímavých tipů a receptů. Na světě se vyhodí až třetina všeho vyprodukovaného jídla, přečtěte si víc.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uchovávat potraviny v lednici?
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Paleo dieta pro začátečníky: Jednoduchý týdenní jídelníček, který vám pomůže začít snadno hubnout