Tříkilové burrito s pálivou omáčkou dokázala mladá žena sníst za 11 minut. Překonala tím o minutu svůj vlastní rekord
12. 3. 2024 Historie a zajímavosti
Pojídání pokrmů na čas je pro některé jedince výzvou v překonávání osobních dovedností. Své o tom ví i jedna Britka, která je držitelkou mnoha rekordů, které jsou spojeny s jídlem. Jedním z nich je snědení tříkilového burrita za neuvěřitelných 11 minut.
Hltání jídla
Sympatická Leah Shutkever se označuje za profesionální jedlici a určitě k tomu má důvod. Jejích 33 rekordů, zapsaných v Guinessově knize rekordů, totiž jen tak někdo nepřekoná. Nejen, že mladá žena dokáže sníst neskutečné množství jídla, vyniká i tím, že velké kusy potravin vůbec nekouše.
Problémem pro ni není pozřít velké párky do hot dogů, obří gumové medvídky nebo celý banán. Mezi nejzajímavější rekordy dvaatřicetileté Leah, o němž informuje například i britský deník The Sun, ovšem patří neuvěřitelně rychlé snědení burrita o váze 3 kilogramů.
Na zkonzumování mexické speciality o délce 76 centimetrů potřebovala jen 11 minut. O celých 60 sekund tak překonala svůj vlastní rekord, který vytvořila před dvanácti lety.
Mohlo by vás zajímat
Čekající výzva
Badass Burrito Challenge, jak se soutěž jmenovala, se konala v restauraci Mexigo v anglickém Southamptonu. Burrito bylo podáváno s pálivou omáčkou, salsou a guacamole, což však Leah neodradilo. „Téhle výzvy si už nějakou dobu nikdo nevšímal a já jsem cítila, že se jí někdo musí konečně postavit,“ sdělila místním médiím s úsměvem přebornice v jedení.
Půlminutové burrito
Leah ovšem není jedinou rekordmankou, pokud jde o konzumaci burrita. I Miki Sudo je známá svými úspěchy v oblasti soutěží v rychlojedení, na nichž dokázala vytvořit několik rekordů. Včetně nejrychlejšího snědení burrita. Její rekord 31,47 sekundy byl zaznamenán 22. října 2022 ve floridské Tampě.
Proč jde o takovou lahůdku
Burrito je tradiční jídlo, jehož popularita se rozšířila zejména z Mexika do Spojených států amerických, posléze i do Evropy. První záznamy o burritu pocházejí z 19. století z Guanajuato v Mexiku. Základem burrita je pšeničná tortilla, do které se balí různé druhy náplní. Ty tradiční zahrnují rozmanité kombinace masa (například hovězí, kuřecí nebo vepřové), fazolí, rýže, sýra, avokáda a salsy.
Moderní variace burrita mohou obsahovat celou řadu dalších ingrediencí včetně zeleniny, tofu, ryb, různých omáček a dalších přísad, které se liší třeba podle regionálních tradic.
Mezi nejznámější typy patří burrito al pastor (s marinovaným vepřovým masem) či burrito de desayuno (snídaňové burrito s vejci, slaninou nebo klobásou). „California burrito“ je zase populární varianta, která kromě tradičních náplní obsahuje i smažené hranolky.
Náš tip: Místo klasického burrita si podle našeho videoreceptu můžete připravit i třeba tortillu s masem:
Zdroje informací:
thefoodweknow.com - The History of the Burrito
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Tortilla s vaječnou omeletou: Nezvyklá kombinace vláčné placky, šťavnatých vajec a křupavé zeleniny překvapí výtečnou chutí
Jak perfektně ohřát pečené kuře, aby maso zůstalo šťavnaté a kůže křupavá: Pomůže alobal i papírová utěrka
Jak ohřát nedojedené hranolky, aby byly znovu krásně křupavé? Při správném postupu budou perfektní do pěti minut
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Jak na hot dog naruby? Obrácená verze pouliční pochoutky se snadno dělá a skvěle chutná
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Jak udržet banány čerstvé až 14 dní? Pomůže fígl s drobným předmětem, který běžně vyhazujeme