Den pekanových sušenek
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších… Číst dál
Jak na ty nejlepší domácí čokoládové tyčinky? Bohatě postačí, pokud domácí čokoládové sušenky obsahují sušenku, náplň a nějakou polevu. Sušenka… Číst dál
Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což… Číst dál
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti.… Číst dál
Den vaření má hlavní účel inspirovat a povzbudit každého z nás k objevování něčeho nového. Zkusit nový recept, či novou kuchařskou techniku a… Číst dál
Světový den knedlíků je nejlépe oslavit nějakým tím knedlíkem. A je to také jedinečná příležitost, vyzkoušet něco nového. Vždyť existují desítky… Číst dál
Vůně lívanců nás často o víkendech tahá z postele dřív, než by nám to bylo milé. Jaká varianta lívanců u vás vede? Známe třeba kynuté lívance,… Číst dál
Snídaně je základ dne, to je stará známá pravda. Bez ní snad ani úspěšný den zahájit nejde. Snídaně je skutečně nejdůležitějším jídlem dne, a pokud… Číst dál
Čokoládové mléko si můžeme koupit, ale pokud zrovna nemáme cestu do obchodu, můžeme si ho vyrobit doma z běžných ingrediencí. Postačí půl litru mléka… Číst dál
Na den pití piva si můžete dopřát sklenku tohoto zlatavého nápoje, ale také se zaměřit na to, jak může být pivo využito v kulinářských receptech. V… Číst dál
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli
Mořské řasy jako potravina budoucnosti: Patří nejen do sushi, využít je můžeme i do mnoha dalších pokrmů
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace