Den tacos
Národní den
Tacos je jeden z tradičních mexických pokrmů. O velké popularitě těchto malých plněných placek v Mexiku i daleko za jeho hranicemi, po celém světě svědčí to, že 4. října slaví svůj Národní den Tacos.
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos tak může být jiné. Základem je malá tortilla o průměru asi 10 cm, která je naplněná připravenou směsí, často vonící koriandrem. Tortilly jsou vyrobeny z pšeničné nebo kukuřičné mouky a mohou být měkké nebo tvrdé (fritované). Ty pravé jsou však vždy měkké.
Jakou náplň do malých tacos použít?
Takovou, na jakou máte zrovna chuť – směs do tacos může být bezmasá, třeba zeleninová nebo s fazolemi. V masových náplních je možné použít maso vepřové, hovězí, kuřecí, rybí nebo i jejich směsi a připravit ho vařené, smažené, dušené či grilované, doplněné různými druhy zeleniny. Nezastupitelným doplňkem plněných tacos jsou kořeněné, pálivé omáčky a salsa nebo svěží avokádové guacamole.
Strávníci jí tacos tak, že naplněnou placku přehnou napůl a ukusují ji ze strany, což chce samozřejmě i trochu cviku.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den tacos?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 48 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni