Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ravioli [Ravioly]

Merylas Merylas
Ravioli

Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě vrstvy tenkého těsta, které jsou spojené na okrajích, a uprostřed mají náplň. Náplň není univerzální, ale liší se dle oblasti. K plnění se používá sýr, maso, zelenina, ale i mořské plody. Ravioly se servírují s omáčkami, v polévce, nebo jen pokapané olivovým olejem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panettone

Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál

Panettone

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli