Vánoční cukroví tradičně i netradičně: Recepty od vanilkových rohlíčků po fíkové kuličky
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství druhů cukroví a každá rodina má ráda něco jiného, ačkoliv stálice jako voňavé perníčky nebo křehké vanilkové rohlíčky byste našli asi všude. Různé typy cukroví vyžadují různý čas na přípravu. Například zmiňované perníčky je dobré upéct hend o první adventní neděli, aby se stihly pěkně rozležet a změknout. Naopak cukroví, které se plní máslovým krémem, pečeme až těsně před svátky, jinak by krém mohl žluknout a celá várka by letěla do koše. A to by byla veliká škoda!
Pokud pečení není vaší nejsilnější stránkou, pořád můžete připravit skvělé cukroví. Nejrůznější nepečené kuličky, například medové, datlové, fíkové nebo ořechové, chutnají skvěle a dají se vyrobit i ve fit verzi, pokud chcete o Vánocích pohostit někoho, kdo si hlídá linii. Chcete-li ozvláštnit klasiku, zkuste třeba speciální cupcakes s vánočním zdobením, u kterého můžete naplno rozjet svou kreativitu a třeba zapojit i děti. Možností je zkrátka mnoho, stačí si jen vybrat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Ten nejlepší rebarborový koláč: Proč jej dochutit skořicí a přidat jahody?
Trhané maso je hit! Chutná výborně, příprava je velice snadná a využití v kuchyni široké, stačí jen dodržet postup
Jidáše připomínají velikonoční příběh zrady. Podle legendy ale podporují i pevné zdraví