Rizoto v tlakovém hrnci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 021 kJ / 2 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,48 g |
Tuky | 78,97 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 415,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.
Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2013 17:42
Barbusa:Děkuji za vyzkoušení a hezký komentář
8. 1. 2013 13:33
Tak jsem ho zkusila a recept mě mile překvapil rizoto bylo vynikající dávám bodík
31. 10. 2012 10:00
Moc děkuji všem, co jste vyzkoušeli. Jsem ráda, že se vám recept povedl a hlavně, že chutnalo
31. 10. 2012 00:03
Jeste dodam, ze ja jsem ho delala z cerne ryze a recept jsem nijak neupravovala a bylo presne akorat uvarene
30. 10. 2012 23:32
Tak to bylo super rizoto!! Rychle a velice chutne!!! Moc dekuju
29. 10. 2012 13:51
Naprosto výborné, rychlé a skvělé
9. 5. 2012 12:03
Jednoduchý,rychlý a výborný
22. 3. 2012 08:13
Jirik:to je mi moc líto, že se ti to nepovedlo. Já dělám rizoto jen tímto způsobem a dochucovat už to nemusím. Dochutím max. solí. Snad to bylo druhem rýže, špatným množstvím vody, delším vařením. Opravdu nevím, ale u nás tento recept funguje. Jinak bych ho tu nedávala.
21. 3. 2012 22:54
Naprosto strašný výsledek, vhodné pouze pro lékárníky kteří přesně odměří odváží atd. a strčí do neotevíratelného hrnce... Pro člověka který má ve zvyku si recep přizpůsobovat a ochutnávat NEPOUŽITELNÉ!!!! Mimochodem mi se ta rýže brutálně připálila...
30. 12. 2011 12:52
prostě dobrota,rychlovka,suprovka:) Dík
30. 10. 2011 20:57
Šárkačmárko, Marta008, rihana, LLilaa moc děkuji za bodíky. Jsem strašně moc ráda, že vám chutnalo
30. 10. 2011 19:56
Díky za super recept rychlé, jednoduché a hlavně výborné
Samozřejmě dávám bodík
Samozřejmě dávám bodík
27. 6. 2011 22:07
Tak tohle je bomba. Měla jsem jen zbytek pečeného veřového a kousek uzeného bůčků. Takhle dobré rizoto jsem ještě nejedla.
Díky.
Díky.
25. 6. 2011 13:51
tento recept jsem dělala už dvakrát a jsem nadšená jak je vše za 10 minut hotové a ještě výborné a vůbec nerozvařené bodík udělěn
23. 6. 2011 07:12
Tak jsem také neodolala a zkusila
Výborná a poměrně nenáročná záležitost
Jen jsem z nutnosti- nedostatku času nechala jídlo v tlakáči syčet jen 1 minutu a vypnula.Vrátila jsem se domů cca po 3/4 hodince otevřela se zatajeným dechem a bylo to fajn,nerozvařeno a akorát.
Třeba to někomu pomůžeJo a dlržela jsem se autorčina postupu
Zkuste mírně postrouhat pro změnu nivou,zajímavé.
Výborná a poměrně nenáročná záležitost
Jen jsem z nutnosti- nedostatku času nechala jídlo v tlakáči syčet jen 1 minutu a vypnula.Vrátila jsem se domů cca po 3/4 hodince otevřela se zatajeným dechem a bylo to fajn,nerozvařeno a akorát.
Třeba to někomu pomůžeJo a dlržela jsem se autorčina postupu
Zkuste mírně postrouhat pro změnu nivou,zajímavé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 3 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Co se dá připravit z plátu piškotového těsta, upečeného na plechu? Řezy, zákusky, malé dortíky a rolády
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci
Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda
Rizoto v tlakovém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyJK
55 názorů