Rizoto v tlakovém hrnci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 021 kJ / 2 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,48 g |
Tuky | 78,97 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 415,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.
Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 5. 2011 10:18
Vero to je super Děkuji za pochvalu
30. 5. 2011 09:58
úplně senzační recept, doma ho děláme poměrně často od prvního vyzkoušení. a to mi do té doby než jsem ho poprvé udělala chlap tvrdil, že rizoto nejí a teď se ptá, kdy bude zase
20. 5. 2011 09:16
chocolate: děkuji jsem ráda, že se recept líbí
19. 5. 2011 19:33
Super vychytaný recept Míšo, který si právem zaslouží bod.Expresní příprava s velmi chutným výsledkem.
11. 3. 2011 23:04
Konečně jsem objevila něco na zítřejší oběd.Už se těším.Mňam
10. 11. 2010 21:29
Dádule a Dancicko moc děkuji za chválu Jsem moc ráda, když někdo uvaří mé jídlo a navíc chutná
10. 11. 2010 17:22
Taky se přidávám do řady - rizoto je vážně rychlé a velmi lahodné. Dávám šťastný 13. bodík
2. 8. 2010 20:42
Míšo,dnes jsem vyzkoušela Vaše rizoto,přesně dle Vašich pokynů.Je to perfektní!!!Dík,že jste se podělila o recept.
1. 8. 2010 22:44
Lenule76 jsem ráda, že chutnáSouhlasím, že se dá toto rizoto dělat na 100 způsobů a je vždy super Jiné už nejíme. Ohledně délky vaření v tlakovém hrnci se mi zdá 20 minut hodně Já to radši nechávám dojít kratší dobu, max. 5 minut a pokud mám jiný druh rýže než jsem zvyklá a je rýže ještě tužší, tak ji raději dovařím krátce v otevřeném hrnci Při použití Natur bujónu, je třeba přidat sůl. Mám s tím už také zkušenostiDěkuji za kladné ohodnocení a klidně přidej i fotečky
31. 7. 2010 23:38
Super receptík vyzkoušeno jak s mletým masem tak s kuřecím. Já vařím od začátku od syčení 7 minut pak sundám z ohně a nechám 20 minut stát. A super, rýže je nádherně měkká a stalo se mi, že byla i více měkká ale manžel mi rizoto pochválil, že je výborné
Chyběla mi tam sůl, místo masoxu jsem použila natur bujon. Dá se hodně individuálně experimentovat, ale pokaždé je rizoto super. Bodík už letí
Chyběla mi tam sůl, místo masoxu jsem použila natur bujon. Dá se hodně individuálně experimentovat, ale pokaždé je rizoto super. Bodík už letí
22. 6. 2010 20:10
Aničko díky moc za bodíka i radu
22. 6. 2010 18:02
Miszkodávám+9 bodík.Také dělávám v papiňáku a zatím se nejlépe osvědčila rýže z Kauflandu-Noe parboiled riso(20 kč kg balení)ale pozormívají dva druhy bílá a nažloutlá.Ta nažloutlá chce 8 minut
22. 6. 2010 17:21
21. 2. 2010 21:09
Jani
21. 2. 2010 21:05
misza musím se zeptat, taky něco, co jsem přehlídla, jak velké hrnky? Do čtvrtlitrového se nevlezou myslím 2 sáčky, ne? Musela bych to hned vyzkoušet a nechce se mi vysypávat sáček, ale myslím, že je to docela důležité, určitě se podle toho dává množství té vody, ne? Ten recept mne hodně zaujal
Dříve píšu, než čtu, promiň, dovětek už jem si přečetla
Dříve píšu, než čtu, promiň, dovětek už jem si přečetla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 3 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Co se dá připravit z plátu piškotového těsta, upečeného na plechu? Řezy, zákusky, malé dortíky a rolády
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci
Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda
Rizoto v tlakovém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyJK
55 názorů