Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2017 10:12
Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?
5. 12. 2016 13:48
maraku: Přesně tak. Mouka není potřeba. Někdy, podle typu brambor, přidám lžíci bramborové moučky. Přesně. V jednoduchosti je krása.
11. 11. 2016 17:22
Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super.
6. 11. 2016 11:18
Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré
3. 11. 2016 22:27
Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.
30. 8. 2015 10:44
Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)
4. 5. 2015 15:02
pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky
23. 1. 2015 13:01
knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D
11. 9. 2014 17:36
Boží!!
28. 8. 2014 14:10
knedlik:Dobře ty ! :D
19. 8. 2014 13:35
Zkuste přidat do bramboráku drobně nakrájené škvarky. To je pak dobrota
26. 7. 2014 11:39
KOBLIZEK:A to jste se dozvěděl kde? To je podobný názor, jakobych tvrdil, že krajíc chleba je jen z velkého bochníku nebo šišky, zatímco z dlouhána, který je dlouhý a má malý průměr, jde o krajíc z veky. Nejde vůbec o tvar, ale o materiál.
22. 6. 2014 11:58
Ja osobne davam do bramboraku strouhane brambory
28. 5. 2014 11:32
Vážení fajnšmekři. Já dávám do bramboráčků krom česneku,majoránky, pepře a vajíčka,ovesné vločky, a místo mouky strouhanku.
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.
11. 5. 2014 21:01
vyzkousejte pridat na spicku noze jedlou sodu do testa
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 48 minutami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 9 minutami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 12 minutami
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 48 minutami
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 51 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 1 hodinou
Kefírový koláč
jubull uvařil před 2 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 12 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
Jak pěstovat, sklízet a sušit majoránku. Oblíbená rostlina je důležitým kořením naší kuchyně
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů