Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2014 11:43
Dnes delame taky bramboraky ale ne podle tohohle receptu .hledame jestli nekdo napise do receptu ze se muze ptidat strouhanka
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave
20. 2. 2014 13:43
KOBLIZEK:ty asi vaříš v jeslích nebo ve školní jídelně.a nebo v kriminálu.28 let?no to koukam.za tu dobu už bys měl něco umět koblihu.
19. 2. 2014 21:35
KOBLIZEK:28 let vaříš,ale neumíš nic
3. 2. 2014 21:03
dobré!!!!
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak
15. 1. 2014 19:53
POHLREICH sem nechodi chcha.Jinak si ufounka precti poradne.O tom ze Cmunda se dela ridci testo aby se to rozteklo na panvicce a byla slaba placka.Branborak je mala a tlusta placka.Ty profesionale.Davas si cmundu po kaplicku.Tak nesud ostatni,podle sebe.Delam kuchare 28 let.Jdi si koupit bramboracky a koukni se jak vypadaji.Jinak do testa staci pridat mliko,nebo trosku vody aby testo nehnedlo.Ja osobne pridavam mliko a zakryvam.Mejte se jak chcete a varte s laskou.
4. 1. 2014 20:56
ufounek:nikde jsem se nedočetl že recept na bramborák a na cmundu je jiný.sorry ale bramborak a cmunda je to samé mistře.neumíš nic.
10. 11. 2013 16:33
po dlouhé době jsem právě dosmažila bramboráky..dělám je tedy z hladké mouky a na sádle
21. 10. 2013 18:25
SPAGETKA ahoj.Ja se nehadam,jen konstatuji.Ale mas pravdu.Jen ted hledam jeden pecept a ne a ne ho najit.Tak asi bude topinka s cesnekemmnam mnam.Mej se hezky a snad zas nekdy papa.
20. 10. 2013 15:20
ufounek: a halušky po bozkovsku jsou co? Vždyť je to jen název a tradice. Jde o to, aby se vařilo, ne hádalo, který název je správný, každý si bude hájit své, že má pravdu a nevyřeší to ani Evropská unie. My děláme halušky jako placky na plotně a bramborák v pekáči vcelku.
20. 10. 2013 15:16
Bramborak se da delat na mnoho spusobu.Proto to kazdej dela tak,jak mu to chutna.Hlavne bramborak a cmunda jsou dva velke rozdily.Bramborak je mala placka,trosku silnejsi a cmunda je vetsi placka a slabsi.Priklad:je jen cmunda po kaplicku a ne bramborak po kaplicku.Hezky den a dobrou chut.
1. 9. 2013 19:21
Dnes jsem dělala akorát jsem hustila strouhankou (bramboráky jsou pak křupavější) a dávala tamn i uzeninu takže díky za nápad a posílám bodík
12. 8. 2013 19:25
milan: Proto se tam přidává to mléko, milane. Ale snad jste si s tím už za těch pět let nějak poradil.
8. 6. 2013 17:46
jo s tím pivem je výsledný bramborák fakt křupavej-dobrej nápad
2. 6. 2013 17:29
U nás dnes byli také bramboráky
21. 4. 2013 19:52
Karel z Hradce:S prominutim,ale to co popisujes,nema s Rösti nic spolecneho........plus
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kefírový koláč
jubull uvařil před 50 minutami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 10 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
Jak pěstovat, sklízet a sušit majoránku. Oblíbená rostlina je důležitým kořením naší kuchyně
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů