Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní hnědá omáčka

Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min 4-5 hodin

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, 4-5 hodin)

4. 6. 2010 18:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 054 kJ / 7 422 kcal
Bílkoviny680,64 g
Tuky503,95 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 7,76 g
Sůl18,84 g
Sacharidy30,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množství surovin lze upravit podle toho jaké množství chceme uvařit.

Koření podle vlastní chuti. To víš, nevaříš prvně. Tři listy, čtyři bobky a deset-patnáct pepřů. To nechám na tobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

4. 6. 2010 21:14

Jane, toto je omáčka podle mých představ. Žádná připálená zásmažka na barvu nebo tmavá instantní jíška:-((:no:UHO, ale kvalitní suroviny a literární zpracování to je to pravé ořechové vaření. Kór, když se hotový výtvor bohatě okoření láskou :-p:-p:-D:yes:

ssimusshka ssimusshka

4. 6. 2010 21:11

supr supr supr:-!:-!:-)):-)) jasnej 6.:yes::-))

zizala zizala (moderátorka)

4. 6. 2010 20:05

:-D:-)):yes:

isindy isindy

4. 6. 2010 19:28

Jane, takhle ale asi UHO ve školní jídelně ani v nemocnici nedělali, co??:-D:-D poslala bych je na školení, možná by to pomohlo....;-):yes:

jan.alois jan.alois

4. 6. 2010 19:27

Vždyť to dámy dělám pro vaší potěchu . Že bych vás musel učit vařit ?
To určitě ne.:-O

jajine jajine

4. 6. 2010 19:24

Álojz,:-))ty fejetonisto humoristo:-!ty nás ale bavíš:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jan.alois jan.alois

4. 6. 2010 19:18

Milá dámy to vás musí bavit . Pravil klasik . a díky za projevenou přízeň
:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 6. 2010 19:12

Jendo,číst tvoje postupy to je paráda,úplně si to vždy představuji.:-Ddávám bod,protože je to opravdu výstižný.A dle popsaného postupu to svede určitě každý.:yes:;-)

rebeka rebeka

4. 6. 2010 19:04

jane.aloisi,ty mě bavíš:-)veršuješ jak básník,vaříš jako profík,já před tebou klobouk smekám a posílám bodík:yes::-D;-)

spagetka spagetka

4. 6. 2010 18:59

Dej to do kategorie pro Začátečníky - protože tohle je základ :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uho omáčka uho uho omáčka recept omačka uho recept omáčka uho uho recept recept na uho omáčku základní omáčka recept na uho základní tmavá omáčka recept na hnědou omáčku jak udělat hnědou omáčku recept uho tmava omáčka jak ztmavit omacku univerzální hnědá omáčka-recept jak udelat uho uho omáčky tmave omacky recept na uho omacky

Suroviny: cibule, mrkev, petržel, celer, šunka od kosti, kost telecí, slanina, tymián, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, ghee, olej, sůl, madeira

TopRecepty.cz

Základní hnědá omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJ1O