Zakázaná buchta
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 28 348 kJ / 6 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,23 g |
Tuky | 355,56 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 775,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název jsem použila dle receptu paní Evy, ale tuto buchtu pečou i mé kolegyně pod různými názvy, jako karamelová, buchta se Salkem a pod.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2022 19:46
Škoda, veliká škoda, že se tato buchta stala na topreceptech "zapomenutou". Já ji objevila v kuchařce Naše moučníky. Je rychlá a velmi VELMI dobrá. Těsto je hebké jak peříčko a krém je lahodný. Výborný recept. Dovolila jsem si přidat dvě fotky.
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
26. 7. 2021 21:14
V receptu je napsáno : Salko uvaříme, tzn. zkaramelizované. Na videu je použito kondenzované mléko nevařené. Video neodpovídá danému receptu.
8. 11. 2017 14:40
Vypadá moc pěkně, už podle názvu. Pěkně jste ji pojmenovala!
26. 4. 2017 16:32
Proč to jméno?
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.
26. 4. 2017 14:48
prosim muze nekdo napsat presny recept na salko varene na teflonce dekuji
10. 2. 2017 12:19
kedlubna: ořechy jen na posypání nebo i do těsta?
6. 10. 2016 10:57
Uz se na buchticce pracuje... jsem zvedava jestli se mi povede
27. 5. 2015 14:07
kalorická bomba,ale vynikající!!!!!!!!!!!!
22. 7. 2014 10:29
Veru: Na teflonce jako vylít z konzervy míchat a vařit 10 min?
12. 4. 2014 20:02
buchta je jednoduchá na přípravu a vynikající =) nedivím se, že se jí říká zakázaná
9. 11. 2013 21:43
Skvělej recept, díky moc! Použila jsem tedy jen "spodek", krém jsem udělala dle vlastního receptu, ale je to fantazie. Sice jsem si říkala, že to těsto je nějak moc tekutý, ale výsledek překvapil. A zároveň je mi jasný, proč jsem dosud měla všecky buchty keclý a tvrdý...
1. 5. 2013 16:02
Také jsem se bála vybouchnutí, sice babička prý Salko vaří v plechovce často, ale i tak jsem se o mou kuchyň bála... Pak jsem v jiné diskuzi našla, že jedna paní vaří Salko na teflonové pánvi asi 10 minut... Teflonku mám, pořád lepší koupit novou pánev, než malovat kuchyň... A vážně se povedlo, prý je stejné jako když se vaří v plechovce (konzistence), akorát to trvá mnohem mnohem kratšeji a vychládá to taky líp, takže od té doby jedině na teflonce 10 minut
16. 2. 2013 20:06
Dala jsem místo ořechů mandle...a je vynikající..salko me nevybuchlovařila jsem ho 2 hodky a další 2 hoďky nechala vychladnout..děkuji za recept
16. 2. 2013 15:35
Už se na ní pracuje)
3. 12. 2012 17:42
MartaU: musí naprosto vychladnout, ale úplně, pak bouchnout nemůže
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 4 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 8 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 22 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 21 minutami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 52 minutami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 1 hodinou
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 2 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Tématické fráze: karamelová buchta buchta ze salka buchta s karamelem buchta se salkem karamelová buchta ze salka salko buchta buchta salko zakázané řezy buchta se salka salková buchta buchta s karamelovým salkem buchta z karamelového salka buchty ze salka jednoduchá buchta ze salka buchta ze salka bez vaření obyčejná buchta buchta ze salkem karamelové salko buchta buchta se salko buchta karamelová
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, voda, olej, prášek do pečiva, kakao, salko, máslo, poleva čokoládová, ořechy mleté
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
50 názorů