Staročeská dobrota
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,44 g |
Tuky | 99,30 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo dobrůtku jakou je uzený jazyk nemusí, lze nahradit uzenou krkovicí nebo opečenou klobásou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 12:40
Ano, děláváme,jen hrách dávám zelený. Už moje babička to dělávala, děda to miloval. Uzené už mi přijde zbytečné, u nás to nahrazuje ta slanina.
11. 12. 2012 15:22
11. 12. 2012 15:20
a navíc lákavě nevypada
11. 12. 2012 15:18
No moc jsem s receptem neuspěla ani nezazářila a ta hrachová kaše ne tu doma neděláme
2. 7. 2010 16:46
Moc lákavý a taky bych si dala určitě s kaší, hrách moc nemusím.
2. 7. 2010 14:23
tak to se mi velmi zamlouvá....4
2. 7. 2010 11:40
Kroupovko já to dělám s brambor. kaší i nastavovanou kaší. Ale hrách je hrách, anebo fazole.
2. 7. 2010 11:19
Krupovko, to znám moc dobře a jazyk, ten máme obvzlášť rádi Tak máš ode mne 2.bodík
2. 7. 2010 11:18
to je mi líto, tak to uzený jedině s br-kaší a vylepšit si ji taveným sýrem.
2. 7. 2010 11:11
Boží jídlíčko, Dělávala jsem ho dost často, s taťulkou jsme prodělali moc nepříjemné onemocnění střev a tak kvůli nadýmání si toto jídlo nemůžeme dovolit. Všem to těžce závidím a přeju jim dobrouchuť. Úplně tady u toho slintám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 22 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 35 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 9 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 10 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 10 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 11 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 11 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Úžasně vláčný švédský dort kladdkaka je plný kakaa a hotový jej budete mít do půl hodiny
Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Další recepty
Tématické fráze: staročeská kuchyně historické recepty předvařený hrách staročeská kuchyně recepty dobrouchut.sk hrachová kaše z předvařeného hrachu předvařený hrách recepty dobrou chut.sk dobrouchut staročeská kaše předvařený hrách recept staročeská hrachová kaše recept staročeská klobása hrachová polévka z předvařeného hrachu staročeská hrachová kaše recepty staroceske kuchyne staroceska jidla kaše z předvařeného hrachu staročeská medovina recept staročeská jídla z krup staročeská hrachová polévka
Suroviny: hrách, cibule, česnek, slanina, majoránka, pepř, sůl, sádlo, jazyk uzený, klobása
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
10 názorů