Vepřový perkelt / pörkölt /
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perkelt se nikdy nezahušťuje, ale komu by to tak opravdu hodně vadilo, může šťávu zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody a nechat provařit. Už to ale nebude perkelt a žádný Maďar ho nepochválí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 20:47
Teda děvčata, vy jedete jako fretky, to jsou samé lahůdky, člověk neví, co by si dal dřív. + 12
23. 7. 2010 20:41
Maruško, tohle papu musí chutnat úžasně
23. 7. 2010 20:11
Zeleninu v jídle mám moc rádaa fotka je opravdu nádherná+1
23. 7. 2010 20:05
Magdalenko díky, zase jsem chytřejší
23. 7. 2010 19:59
Slovo tokan pochádza z rumunčiny, Transylvánie...typické pre tokáň je krájanie na podlhovasté kúsky - ceruzovitý tvar (perkelt a ragu=kocky), použitie majoránky a veľa čierneho korenia. Málo šťavy (vždy nechať vydusiť a odpariť a doliať) a pôvodne bez cibule a papriky.
23. 7. 2010 19:55
Vypadá to moc dobře...něco podovného dělám,ale zkusím i tento.Fotká úplně láká.....mňammmm....dávám bodík...
23. 7. 2010 19:55
Maris krásná fotka.
23. 7. 2010 19:50
Děkuju za bodíky
magdalenko, já taky neznám rozdíl mezi perkeltem a tokáněm, jen bych řekla, že tokáň může být se smetanou a perkelt ne. Ale nevím...
magdalenko, já taky neznám rozdíl mezi perkeltem a tokáněm, jen bych řekla, že tokáň může být se smetanou a perkelt ne. Ale nevím...
23. 7. 2010 19:45
23. 7. 2010 19:43
A varia aj hovädzí, z diviny, z barana, z hydiny, aj húb alebo vnútorností (napr. držkový p.), v podstate je to zhruba niečo ako český guláš, mne to ešte splýva s tokányom...
23. 7. 2010 19:42
hmmmm, lákavé....to by mi rodinka baštila +
23. 7. 2010 19:37
Mňam
23. 7. 2010 19:37
Maris, máš to pekné. +
Maďar k tomu papá najradšej halušky - nokedli, ale kľudne aj ryžu alebo zemiaky, v reštaurácii ti dajú na výber. Iba knedlíky nevedia variť.
(ja paradajky aj papriku dávam na začiatku a nechávam v podstate rozvariť)
Maďar k tomu papá najradšej halušky - nokedli, ale kľudne aj ryžu alebo zemiaky, v reštaurácii ti dajú na výber. Iba knedlíky nevedia variť.
(ja paradajky aj papriku dávam na začiatku a nechávam v podstate rozvariť)
23. 7. 2010 19:33
Blikni - dobrá otázka, já jsem to tam chtěla napsat, že my jsme to měli s rýží a s tou by to v Maďarsku určitě neměli, tam by to měli nejspíš s tarhoňou, ale potom jsem na to zapomněla
23. 7. 2010 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 14 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 23 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: perkelt z vepřového masa recept perkel vepřový perkelt se smetanou pörkölt perkelt perkelt recept výborný perkelt drzkovy perkelt perkelt z vepřového masa madarský vepřový perkerlt recept perkel drzkovy gulas vepřový perklet gulaš perkel maďarský perkelt maďarský vepřový perkelt madarský perklet nokedli porkolt recept perkel recept
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pasta perkelt, sádlo, sůl
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
35 názorů