Krkonošské kuře s bramborovými noky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 685 kJ / 3 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,26 g |
Tuky | 162,81 g |
Vláknina | 28,40 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 7,71 g |
Sacharidy | 329,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mi došiel do mailu a ani neviem, kto mi ho poslal. Pretože je to fakt bomba a tu v receptoch nie je, tak som sa rozhodol, že ho sem pridám. Ak niekto pozná autora, nech mi napíše, ja to tu potom rád uvediem. Inak ja k tomu používam zemiaky.
Toto, skoro až slavnostní jídlo, se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněnému červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.
Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková zdarma brožurka, co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji.
Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2018 18:00
8. 11. 2010 11:46
7. 11. 2010 17:23
7. 11. 2010 17:04
7. 11. 2010 13:21
2. 10. 2010 17:36
1. 10. 2010 22:21
1. 10. 2010 21:40
1. 10. 2010 21:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 2 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 2 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 3 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: noky recepty s bramborovými noky krkonošská jídla bramborové noky recept jídla s bramborovými noky krkonošská směs bramborové noky se zelím cele kure recepty noky tescoma s chuti nedělní kuře vareni a peceni po domacku krkonošské recepty jídla s noky krkonošská kuchyně recept s bramborovými noky s bramborovými noky cele kuře kuře na zelí plněné kuře kysaným zelím pečené kuře plněné zelím vladimíra čecha
Suroviny: kuře, krkovice uzená, zelí sterilované červené, máslo, olej, sůl, kmín celý, brambory, mouka hrubá, vejce
Krkonošské kuře s bramborovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Lwv
9 názorů