Krkonošské kyselo
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými houbami se ve vodě povařil žitný kvásek. Hotové se podávalo s bramborem a občas i vajíčkem.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 149 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,57 g |
Tuky | 53,31 g |
Vláknina | 7,22 g |
Cholesterol | 983 mg |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 78,99 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2024 21:55
Žiju v Podkrkonoší a jak zavítám do hor, vždy kyselo vyhledávám. Někde ho dělají takové “královské”, ale to už není ono… Já ho mám ráda “obyčejné”, to je nejlepší!
27. 3. 2024 08:25
26. 3. 2024 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 5 minutami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno před 23 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Právě bylo uvařeno:
Zdravá špaldová buchta
Zanetk uvařil před 1 hodinou
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Franibald uvařila před 1 hodinou
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 2 hodinami
Bílá krémová česnečka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 hodinami
Krkovička pro návštěvu
janela1 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánečka
jankohrasko uvařil před 2 hodinami
Bezový sirup
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Další recepty
Suroviny: kvas žitný, houby sušené, kmín drcený, sůl, pepř mletý, máslo, cibule, vejce, brambory
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk904
3 názory