Václavky v sádle
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a dostatečně tepelně upravit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, neztratily dokonce ani vůni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2010 19:45
6. 10. 2010 18:29
6. 10. 2010 16:55
6. 10. 2010 16:51
6. 10. 2010 15:30
6. 10. 2010 15:06
6. 10. 2010 14:50
6. 10. 2010 14:49
6. 10. 2010 14:41
6. 10. 2010 14:40
6. 10. 2010 14:37
6. 10. 2010 14:28
6. 10. 2010 14:25
6. 10. 2010 14:24
Ale sa mi recept páči...+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 15 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 4 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Desatero rad na téma houby: Víte, jak dlouho dary lesa dusit a chutně zpracovat i na zimu?
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: nakladane vaclavky václavky recepty václavky hřiby v sádle václavka obecná václavka václavka obecná recept hřiby václavky hřib václavka jak vypadá václavka nakladane hřiby v sadle václavka obecná recepty václavky recept recepty z václavek nákladané houby v sádle guláš z václavek váckavky klobásy v sádle hřiby na sádle houbový guláš z václavek
Suroviny: sádlo, houby václavky
Václavky v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8kp
14 názorů