Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

30. 12. 2010 21:42

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 810 kJ / 2 823 kcal
Bílkoviny199,84 g
Tuky190,27 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,65 g
Sacharidy65,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

16. 1. 2011 17:30

Já jo, dělám vždycky na zkaramelizovaném cukru, ale tymián nedávám. Dávám trošku hořčice, ocet ne ale radši citronovu šťávu. Každý dělá trošku podle své chuti.

jaryn

16. 1. 2011 17:00

:-(a to nikdo nedáváte cukr??no ženský.jo a dává se zkaramelizovat a taky tymian.a co sůl a pepř?

Pajaja

31. 12. 2010 12:22

Děkuji Vám, holky za milé komentáře a hodnocení. . .:-)
Sodovko, skvělý nápad s tím naložením. Já pokud mám čas, připravuji den dopředu a to tak, že orestuji zeleninu, přidám ocet, osmahnu maso a nechám tak být přes noc. Pak pokračuji jak je psáno v postupu. Podle Tvého to zkusím příště. ;-)

Sodovka Sodovka

31. 12. 2010 01:17

Zapomněla jsem v předešlém komentáři napsat, že do láku na 1 l vody dávám 1 dcl octa. Maso v láku natáhne chuť koření a zeleniny. :-p:yes:

Eliza Eliza

31. 12. 2010 00:39

Miluju svíčkovou čím dál tím víc a tenhle recept je sympatický. Posílám mu bod.:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 12. 2010 00:29

Dělám stejně;-):yes:

Sodovka Sodovka

31. 12. 2010 00:25

Maso na svíčkovou nakládám do octového láku. 1 l vody nechám povařit s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a hřebíčkem. ;-) Mezitím maso po vláknu prošpikuji slaninou, osolím a potřu hořčicí. Do většího pekáče dám cibuli nakrájenou na céčka, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na středně velké kostky a nakonec prošpikované maso. Pak vše zaliji vychladlým octovým lákem a nejlépe 1 den nechám maso odležet.:yes: Pak již běžný postup.
Na druhý den maso z láku vyjmeme, osušíme a na másle a trošce oleje ho orestujeme ze všech stran.
Pak maso vyjmeme a ve výpeku do světlehněda osmáhneme zeleninu, koření z láku (koření osmáhnutím uvolní svou vůní) a cukr, který osmáhnutím trochu zkaramelizuje. :yes:

Jenny

30. 12. 2010 22:28

jé,maso už mám prošpikovaný a zitra ji budu dělat...jen nedávám toliko octa...bodík:yes:+2:yes:

Petra Ku. Petra Ku.

30. 12. 2010 21:47

Taky tak děláme, a je moc dobrá :-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na svíčkovou lák na svíčkovou lák na maso na svíčkovou svickova omacka pro zacatecniky recepty svíčková koření do svíčkové svickova svíčková na smetaně pro začátečníky jednoduchá svíčková hovězí falešná svíčková na smetaně recepty maminčiny recepty hovězí zadní falešná svíčková koření na svíčkovou příprava svíčkové falešná svíčkova falešná svíčková omáčka maminčiny recepty maso jak prospikovat maso falešná svíčková recepty svíčková lák

Suroviny: svíčková falešná, slanina uzená, máslo, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnY

Naposledy jste si prohlédli