Jak dlouho trvá příprava svíčkové omáčky, aby její výsledná chuť byla dokonalá
Hovězí svíčková je slavnostním jídlem, které se připravuje v nejedné rodině. Víte, jak si svíčkovou připravit a kolik vám to zabere času? Rádi vám tuto otázku zodpovíme v následujícím článku. Navíc přidáme i pár tipů pro dokonalou chuť omáčky.
Uvařit hovězí svíčkovou není nikterak náročné, ale je třeba počítat s delším časem na přípravu. Maso se peče několik hodin a i po uvaření je dobré nechat omáčku odpočinout do druhého dne, aby se správně rozležela.
Mohlo by vás zajímat
Jak dlouho se peče hovězí svíčková
Důležitý je také správný výběr masa - kromě pravé svíčkové můžeme použít i tu nepravou, což je přední sval z plece, který je svíčkové podobný jak tvarem, tak i svojí měkkostí a křehkostí.
- Osolené maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninou. Smažíme, dokud zelenina nezezlátne.
- Na zeleninu přidáme opečené maso, podlijeme trochou vody, přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření.
- Přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 4–5 hodin, dokud maso není měkké.
- Po upečení rozmixujeme zeleninu na krémovou omáčku, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí.
- Necháme odležet minimálně do druhého dne.
- Podáváme s plátkem citrónu a brusinkami. Ideální přílohou je houskový knedlík.
V následujícím videoreceptu se můžete podívat na přípravu svíčkové omáčky a do komentářů nám můžete napsat, jak se vám svíčková povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho udit domácí klobásy? Doba uzení se liší u teplého a studeného kouře
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře