Guláš uherského grófa
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť. Zároveň má každý kuchař své tajné přísady, aby byl jeho guláš nejchutnější.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 086 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,49 g |
Tuky | 112,59 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,09 g |
Sacharidy | 51,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle knihy 2000 nejlepších receptů české i zahraniční kuchyně
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2011 17:42
http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no...
12. 2. 2011 17:27
12. 2. 2011 17:19
Eli, prepáč.
12. 2. 2011 17:15
12. 2. 2011 17:10
12. 2. 2011 16:04
Jako přílohu jsem dělala nočky (přílohové halušky) podle Magdalenky.
9. 2. 2011 09:28
9. 2. 2011 09:16
Jen jsem nedělala šišky, ale rozkrájela jsem to na kolečka, vytvarovala do oválnějšího tvaru a vařila ve slané vodě, dokud nevyplavaly. Tak asi noky, já fakt nevím, omlouvám se...
9. 2. 2011 09:09
9. 2. 2011 09:00
9. 2. 2011 01:58
Jinak všem moc děkuji za ohlasy, zkuste, je to moc dobré, trochu jiné než náš klasický gulášek...
8. 2. 2011 09:53
4. 2. 2011 21:23
4. 2. 2011 21:05
4. 2. 2011 20:37
Zároveň děkuji za bodíky a komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 16 minutami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 56 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 1 hodinou
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Další recepty
Tématické fráze: jaké koření do guláše uherský vepřový guláš uhorsky guláš uherský hovězí guláš uherskygulas hovězí gulš hovězí guláš uherský hovězí guláš s čabajkou recept na guláš recepty guláše madarsky gulas s cabajkou maslo do guláše slaný guláš hovězi golaš hovězí uhersky guláš uherský gukáš s klobásou vepřový guláš s klobásou ten nejlepší furt gulas nejlepší hovězí guláš recepty uhersky guláš vepřový
Suroviny: maso hovězí, cibule, slanina, čabajka, vývar masový, sádlo, víno bílé, smetana zakysaná, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, tymián, pepř mletý, sůl
Guláš uherského grófa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0yk
44 názorů