Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)
Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2022 18:29
7. 12. 2022 19:05
2. 4. 2022 11:44
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec
2. 4. 2022 11:20
3. 10. 2017 20:38
3. 10. 2017 13:52
11. 8. 2017 17:47
9. 8. 2017 21:36
25. 7. 2017 19:26
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa
25. 7. 2017 14:28
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody
25. 7. 2017 13:24
27. 11. 2016 21:42
sules:
27. 11. 2016 10:54
8. 11. 2016 17:49
10. 9. 2016 12:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 43 minutami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 5 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 6 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 8 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
9 nejlepších gulášů: Dáte si klasický „hospodský“, pálivý, se špekem nebo na pivě?
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
52 názorů