Rybízový sirup
Sklízíte jednu misku rybízu za druhou, ale koláčů už máte dost? Pokud ho potřebujete ještě trochu zpracovat, vyrobte si z něj lahodný sirup. Nebudete-li ho dlouho tepelně zpracovávat, zachová si velké množství vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 26 776 kJ / 6 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 600,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové. Čím je ovoce sladší, tak přidáme více kyseliny citrónové.
Recept je z nějaké knížky o konzervování, sirup dělám už léta. Pokud je zachována teplota a čistota láhví a víček, tak se nekazí. Je dost sladký, ale nesladím už pak čaj. Množství cukru ale jde i snížit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2014 13:36
17. 7. 2013 13:00
1. 9. 2012 13:28
prakticky to dělám od oka , zhruba 1-1,2 kg rybízu, mám namrazeno v balíčkách, 1 kg cukru, asi litr vody a 40g kyseliny citronové (Labeta, tu zrovna měli).
vezmu rybíz, mám namrazený, odstopkovaný, přes noc nechám odmrazit v lednici, rozemelu v mixéru a dám vařit, se vším,i s jadýrkama, zbytkama slupek. Když se vaří přidám cukr, míchám až se rozpustí a poté nasypu balíček 40g kyseliny citronové. až se směs povaří, tak po 10 minutách jí přecedím přes sítko, abych oddělil jadýrka, ty mě tam dost štvali, nechal sem je tam napoprvé a plním do lahví.
mám pak sirupu cca 2 litry a mě vydrží na měsíc, takže ani nevím jak je to s kazením .
6. 8. 2012 00:22
17. 7. 2012 18:40
9. 7. 2012 19:58
8. 7. 2012 14:33
4. 7. 2012 23:01
26. 3. 2012 17:12
21. 1. 2012 16:02
27. 7. 2011 12:22
27. 7. 2011 11:42
2. 9. 2010 20:40
2. 9. 2010 19:45
24. 7. 2010 23:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 31 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 33 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 54 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Jak připravit malinový sirup. Máme pro vás snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Jak skladovat domácí sirup? Když dodržíme několik rad, snadno vydrží až do další sezóny
Další recepty
Tématické fráze: rybízová šťáva černý rybízový recepty stava z rybizu sirup z černého rybízu šťáva z červeného rybízu domácí sirup z černého rybízu sirup z ostružin ribizovy sirup štáva z černého rybízu sirup z cerveneho rybizu-recept stava z cerveneho rybizu recept rybízová šťáva recept cerveny rybiz recepty rybízový syrup domácí sirup domácí sirup z ostružin sirup z černého rybízu recept sirup z cerneho rybizu za studena domácí rybízová šťáva sirup za studena
Suroviny: cukr krupice, kyselina citronová
Rybízový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LND
33 názorů