Medové řezy
Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 15 288 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 453,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: starý ústřižek
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2022 17:32
Dělám ho leta tedy ne tento ale podle cukrářky a super! Do krému sníh nebo vejce ani omylem pouze pudink
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
25. 3. 2021 16:53
Nikijaho:
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
9. 2. 2019 09:53
Pardon,ale to je hrůza. Buchta je jak šutr a to jsem ji pekla o 5min méně! Krem je trochu řidší, ale říkala jsem si,že se vlhkost aspoň vsákne, ani prd. Je to tvrdý a krem ridky i druhý den. Nejlepší na tom je krem,který není přeslazený. Buchtu bych zkusila péct tak max.10min.
25. 6. 2012 16:47
Také by mě zajímalo, jak to krájíte, tak rovně a krásně !! Ukládám, vyzkouším.
16. 1. 2012 23:44
Zaujímalo by ma, ako a akým laserom si to krájala? ()
15. 1. 2012 15:33
Nádhera! Vypadají jako z cukrárny.
5. 4. 2011 22:28
zddenka:
to jsem fakt blázen napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno
to jsem fakt blázen napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno
4. 4. 2011 09:11
Do 1/2 l mléka bych dala 2 pudinky. O víkendu jsem řezy pekla, dodržela jsem uvedené poměry, krém je po 2 dnech v lednici polotekutý!
3. 4. 2011 16:04
isindy:někdy přííííííštěěě...no já to nevzdám,prostě to budu péct tak dlouho,až se to povede...
2. 4. 2011 22:30
Jenny: to je mi moc líto, netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu neberu to špatně, fakt by mě ale zajímalo, kde byl problém, u mě se puding uvařil klasicky do husta...neztuhl sice dopevna jako klasika bez žloutků, ale zašlehaný do másla i s tím bílkem...bez problému a po 1,5 dni v lednici byl tvrdý, krásně držel a krájel se.......snad na mě budou aspoň slepice a pes vzpomínat v dobrém
2. 4. 2011 19:37
tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...
2. 4. 2011 19:37
tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...
2. 4. 2011 10:37
Já jen zírám, Ivuš, jak to dokážeš rovně ukrojit... Že ty na to máš nějaký fígl nebo udělátko? Mně by se to zhroutilo celé...Krém by vytekl... Jedině mě napadá to dát trochu ztuhnout do mrazáku...na chvíli...
Vypadá to nádherně
Vypadá to nádherně
1. 4. 2011 17:47
jahoda: to nejsou blbé otázky, ale naprosto k věci
1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.
2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek moje kobylky řezům nedali šanci rozležet se
1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.
2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek moje kobylky řezům nedali šanci rozležet se
1. 4. 2011 16:31
Moc hezké a zajímavé řezy. Jen dotaz Ivo, jaký smysl má v krému ten sníh? Myslím jako, kdybych jej tam nedávala, tak to ani nebude poznat, protože je to máslový krém
Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky, ale když si něco ukládám, tak si dělám u receptu poznámky, lepší hned, než se potom zaseknout před pečením
Díky
Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky, ale když si něco ukládám, tak si dělám u receptu poznámky, lepší hned, než se potom zaseknout před pečením
Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 22 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 4 minutami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 14 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 55 minutami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 10 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Jak připravit bezkonkurenční medovníkové kuličky? Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví zvládneme velmi snadno
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: medove rezy nejlepší medové řezy medové řezy recept medový řez recept na medove rezy krem do medovych rezu medové recepty medové řezy recepty krém na medové řezy řezy medové nejlepší recepty recepty medové řezy recept medové řezy medový rezy medove rezy top recept medové řezy krém řezy medové recept na medový řez medovy řez recept medovéřezy recepty na medove rezy
Suroviny: mouka hladká, sůl, soda jedlá, med, cukr moučkový, vejce, skořice mletá, máslo, mléko, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, máslo, tuk
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
39 názorů