Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2024 09:55
8. 3. 2024 23:11
27. 12. 2023 13:50
27. 12. 2023 08:37
11. 12. 2023 17:30
15. 5. 2023 17:10
26. 2. 2023 13:00
23. 2. 2023 19:50
22. 4. 2022 17:45
27. 12. 2021 09:56
26. 12. 2021 18:29
24. 12. 2020 16:17
24. 12. 2020 13:18
11. 2. 2020 11:38
8. 2. 2020 16:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 12 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat kynuté těsto v domácí pekárně? Takto připravené těsto je nadýchané a téměř bez práce
8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě: Důležitý je druh mouky i správně rozehřátá a napařená trouba
Jak uchovat svačiny v chladu i bez lednice? V našem pokusu skvěle fungovala termotaška za 35 Kč v kombinaci s PET lahvemi a ledem
Další recepty
Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
49 názorů