Jehněčí na meruňkách
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 972 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 90,35 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 40,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2012 14:13
šušli,Paji děkujiOno to ní ani moc sladké,ta chuť je taková navinulá sladkokyselejší,ale opravdu dobrá
22. 2. 2012 21:36
Anni,pěkné.U nás je jehněčí vzácné a tak ho dělám na česneku,nebo na grilu,podle toho, jaká část to je.S těmi meruňkami,to nemusí být špatné.My maso ,,nasladko" rádi máme a tak budu muset vyzkoušet.
22. 2. 2012 20:30
nádhera+6
22. 2. 2012 11:55
Všem děkuji za komentáře i bodíky
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
21. 2. 2012 23:33
Máš to vymazlené +
21. 2. 2012 21:53
Jehněčí nemám, ale vypadá to úžasně. Krásně sis pohrála s fotkama
21. 2. 2012 20:32
na jehněčí jezdíme do Černé Hory .Asi zruším chov králíků a prasátek
21. 2. 2012 20:31
Aničko, máš to krásné. Jehněčí milujeme, dělám ho různě - s rozmarýnem, česnekem, na víně apod., ale takhle "nasladko " neznám.
21. 2. 2012 20:04
Krásné, ale maso na sladko není moje hobby, ale proti gustu ....
21. 2. 2012 20:03
Já jsem ještě jehněčí nejedla Musím to napravitAničko, máš krásné fotečky.
21. 2. 2012 19:38
Hezký obrázek, zajímavé je to, ale jehněčí mám ráda na česneku, upečené a s bůčkem vedle také upečeným a s bramborovým knedlíčkem, jejeje, už je to tady zase
21. 2. 2012 19:21
Ani, nemám slov, skoro jsem myslela, že to sem dala Tejajka, sakra kam chodíte na to jehněčí. Maso a ovoce můžem, mňááám
21. 2. 2012 19:20
nemam rada jahnacie, ale musim uznat, ze jedlo na taniery vypada skvostne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí recepty jehneci kyta na meruňkách jehněčí s meruňkami susene merunky maso recept jehněčí plátek recepty z jehněčího masa moje maso marinované jehněčí kotlety jehněčí recept recepty na jehněčí jehněčí s s meruňkami recepty černé hory z jehněčího maso na meruňkach recept z mleteho masa jehněči z bučkem jehnečí plátky králík na vině a merunkách merunky na sladko gulas na merunkach jehněčí plátky recepty jehněčí plátky recept kralik na merunkach
Suroviny: kost, meruňky sušené, máslo, pomeranče, víno, vývar zeleninový, olej olivový, marmeláda meruňková, pepř mletý, skořice mletá, česnek, rozmarýn čerstvý
Jehněčí na meruňkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnnv
13 názorů