Sterilované zelí dušené v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 268 kJ / 1 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 97,21 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 69,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.
Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2012 19:05
Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí
24. 2. 2012 14:00
Kadlik:My jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku byloLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
24. 2. 2012 13:10
pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!
23. 2. 2012 20:46
co to moje oko zrelo?
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
23. 2. 2012 20:33
Za komentíky,bodíky i názory děkuji
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
23. 2. 2012 20:12
Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt Dávám ti 4.bod
23. 2. 2012 20:02
Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ?
23. 2. 2012 19:54
ježíš.. to voní až sem
a moc hezké foto, Anni
a moc hezké foto, Anni
23. 2. 2012 19:53
Další dobrota made in Anička-papiňáková královna je mi ctí poslat první bod
23. 2. 2012 19:53
Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 33 minutami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 39 minutami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 1 hodinou
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 1 hodinou
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 1 hodinou
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 2 hodinami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit stir-fry? Připravuje se prudkým smažením kousků masa a zeleniny v horkém oleji ve woku
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Další recepty
Tématické fráze: sterilované bílé zelí recepty sterilovane bile zeli recept sterilované zelí zelí v papiňáku priprava sterilovaneho zeli recepty dušené sterilované červené zelí vařeni sterilovaneho zeli jak uvařit sterilované zelí dušené sterilované červené zelí dušené sterilované červené zelí dušené červené zelí sterilované sterilované červené zelí recept sterilovane bílé zelí sterilované zelí jako příloha zasmažené zelí kysané zelí v papiňáku sterilované zelí příprava červené zelí dušené sterilované sterilované zelí recept zelí z papináku
Suroviny: zelí sterilované, špek uzený, slanina, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
10 názorů