Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,31 g |
Tuky | 161,28 g |
Vláknina | 27,66 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 10,41 g |
Sacharidy | 174,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.
*Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí.
*Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner".
*Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2012 19:46
25. 2. 2012 18:04
25. 2. 2012 16:59
25. 2. 2012 16:02
25. 2. 2012 15:52
jitka: Dovoluju si nesouhlasit, protože co je dnes zásadního Spousta receptů ať už si vezmeme třeba českou klasiku svíčkovou se různí, každý si ji upraví podle sebe Stačí si zadat do googlu Gnocchi alla romana a uvidíte kolik vám vyjede různých verzí, nehledě na to že jsem uvedl zdroj odkud recept je. Ale abych byl upřímný, přidám do názvu di polenta
25. 2. 2012 15:23
25. 2. 2012 14:38
25. 2. 2012 14:34
25. 2. 2012 14:25
25. 2. 2012 12:18
25. 2. 2012 12:01
25. 2. 2012 11:38
25. 2. 2012 11:32
25. 2. 2012 11:29
Jo dovolím si přidat odkaz, co je polenta, někdo to fakt nemusí vědět, když tak si to přidej do Poznámky
http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tipy na skvělé občerstvení na dětskou oslavu: Vyzkoušejte oblíbené chuťovky, které zaručí dokonalou dětskou párty
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak pěstovat novozélandský špenát, čtyřboč. Způsoby jeho využití
Další recepty
Tématické fráze: noky z polenty opečený masový nok název noky z ricotty gnocchi z ricotty polenta noky gnocchi rajčata noky s omáčkou noky z ricoty noky s rajčat placičky z polenty co je polenta kuřecí stehno p římsku placky z polenty gnocchi s italskou omáčkou noky polenta noky z polenty recept gnocchi s ricoty gnocchi di polenta(noky) gnocchi s rajcat jak vyrobit noky z polenty
Suroviny: rajče, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej olivový, petržel, čerstvé bylinky, vývar masový, sýr ricotta, sůl, polenta, sůl, voda, máslo, česnek, čerstvé bylinky, máslo, parmazán
Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqLR
14 názorů